Blog Image

Vijfde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 5e leerjaar.

Het plan van planten

L5-Nieuws Posted on 17 september 2015 18:41

Weerkundig lijkt de herfst al goed zijn intrede gedaan te hebben en ook volgens de kalender nadert 21 september wel heel snel. Het ideale moment om de natuur onder de loep te nemen. In klas bespraken we aan de hand van foto’s al enkele boombladeren. De bladvorm, de bladrand, de nerven, … hebben alvast geen geheimen meer voor ons. Volgende week brengen we de natuur mee naar de klas en gaan we o.a. onze eigen verzamelde bladeren van naderbij bekijken. En als de weergoden ons wat gunstig gezind zijn, dan kunnen we binnenkort als echte natuurkundigen een stapje in de natuur zetten!

Het Z in 1 – Stevige constructies

L5-Nieuws Posted on 17 september 2015 18:33

Vorige week gingen we creatief en technisch aan de slag met marshmallows en spaghettistokjes. Na een theoretisch woordje uitleg over stevige constructies was het doel een zo stevige en zo hoog mogelijke constructie te bouwen.

Mirko, Thomas en Reeshb hadden alvast vlot een goeie basis om in de hoogte op verder te bouwen. Geen enkel groepje kon hen evenaren in de hoogte!

Kenzo, Faruk en Ronit verkozen voor een ultra-stevige basis, stegen geleidelijk, maar hielden de nadruk op de stevigheid.

Bij de nabespreking moesten velen het wel toegeven: de driehoekconstructies (die men zo vaak gebruikt bij bruggenbouw, rollercoasters in pretparken, hijskranen, … ) zijn echt wel stevig!