Deze week bracht koning winter een bezoekje aan ons land. We merkten aan de thermometer dat de temperaturen rond of onder het vriespunt bleven hangen. Om het niet koud te hebben deden velen extra laagjes kledij aan, want dat helpt isolerend! Dat regenwater op de grond in ijzel verandert, vinden automobilisten gevaarlijk, maar op de speelplaats vinden wij dat niet erg! Ook al moeten we zelf ook voorzichtig zijn, toch was het plezant om over het ijs te glijden. Doordat de natte ondergrond op het grasveld uiteraard ook bevroren was, mochten we eindelijk weer eens enkele speeltijden op het grasveld ravotten. In de klas sluiten we de koude winterweek af met het creëren van een vierluikje over de vos. De vos is immers een van de grootste roofdieren die nog vrij rondloopt ook in België. Stiekem hopen sommigen dat we een vos in de Ardennen tegenkomen. We zagen ook foto’s van de poolvos, die met zijn witte kleur veel beter gecamoufleerd is in een winters landschap. Binnenkort kan je onze creaties aan de muur in onze gang zien flaneren!