Blog Image

Vijfde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 5e leerjaar.

Werelddierendag

Werkjes Posted on 7 oktober 2016 14:26

Op dinsdag 4 oktober was het Werelddierendag. We leerden die dag een grappig dierenlied over de dieren die besloten om er een dolle, dwaze Dierendag van te maken.

Die week eindigden we ook, zoals wekelijks, door beeldend aan de slag te gaan. Sommigen kozen ervoor om een foto van hun eigen huisdier of hun lievelingsdier waarnemend na te maken. Anderen brachten een ode aan de blauwe ara.

We creëerden een vierluikje door het dier te tekenen met balpen, te schilderen met waterverf, te knippen uit gekleurd papier en te tekenen met stift/wasco. Er zijn heel wat bewonderenswaardige kunstwerkjes!

Leren met de I-pads!

Varia Posted on 7 oktober 2016 07:43

Deze week werkten we voor de allereerste keer met Ipad’s in de klas. Tijdens de Franse les oefenden we onze Franse woorden (de lichaamsdelen) en onze werkwoorden via leuke app’s.

Estafette

L5-Nieuws Posted on 7 oktober 2016 07:35

Voor sommigen was de Ezelsjogging slechts de opwarming van de avond. Alexiano, Amin, Kenan, Lou, Delsin, Yoesra en Marciano zetten zowel letterlijk als figuurlijk hun beste beentje voor tijdens de aflossingswedstrijd. Het was een spannende strijd, want meermaals was het een nek-aan-nek-race! Uiteindelijk werden onze snelle lopers ook in de bloemetjes gezet en kregen o.a. een medaille als herinnering voor hun sportieve deelname! Goed gedaan, jongens én meisje!

Ezelsjogging

Mededelingen Posted on 7 oktober 2016 07:31

Traditiegetrouw was er op Ezelsvrijdag ook de Ezelsjogging. Samen met meester Stijn liepen enkele sportievelingen de 2km ten voordele van het Kinderkankerfonds. Bravo voor de deelnemers!

Kuurne Kermis

Uitstappen Posted on 7 oktober 2016 07:30

Vorige vrijdag mochten we ter gelegenheid van Kuurne Kermis een verkennende wandeling maken op de kermis. Uiteindelijk hielden we halt bij de uitverkoren attractie voor dit jaar … maar die bleek gesloten! De file op de Vlaamse wegen was de boosdoener! Gelukkig zijn foorkramers goeie collega’s en konden we op een andere attractie terecht smiley De Extazy zorgde alvast voor een vele lachende gezichten, maar ook voor vlinders in de buik.