In de maand mei staat de Grote Verkeerstoets op het programma, een online toets over alles wat met verkeer te maken heeft voor alle leerlingen van het 5de leerjaar in Vlaanderen.

Dringend tijd om de lessen hierover te starten, want het is allemaal niet zo eenvoudig als we eerst dachten.

Deze week leerden we over de verkeersborden, de verkeerstrap en voorrangsregels. Verbodsborden, gebodsborden, gevaarsborden, voorrangsborden en aanwijzingsborden… elk met hun eigen kleur en vorm. Oefenen is de boodschap.

In de klas oefenden we met allerlei spelletjes: domino, quiz, memory… Maar het allerbelangrijkste zal de voorbereiding worden met een eigen paswoord op de website van de Grote Verkeerstoets. In de klas deden we dat al op onze Chromebooks.

De komende weken staan nog heel wat onderwerpen op het programma: zichtbaarheid, positie op de weg, dode hoek, veiligheid…