Vandaag leerden we over hefbomen. Ondanks de lente vind je die ‘bomen’ niet in de natuur. Maar het is wel ongelooflijk hoeveel hefbomen we elke dag gebruiken in de keuken, in de tuin, om klusjes te doen… We ontdekten waar de last, de macht en het steunpunt ligt bij een hefboom, hoe het werkt en welke voordelen zo’n hefboom ons biedt. Hoe korter de lastarm, hoe minder kracht we moeten gebruiken.

Net voor de vakantie maakten de kinderen prachtige houtskoolkarikaturen van het portret van hun idool. Dat portret zochten ze eerst met hun Chromebook op internet. De techniek om met houtskool te werken hebben ze al goed onder de knie, zodat we extra moeilijkheden konden toevoegen: de juiste verhoudingen van een gezicht en de kenmerken van een karikatuur.

Morgen de kers op de taart! Na heel veel oefenen staat morgen de Grote Verkeerstoets te wachten. Spannend of het zal lukken…