Deze week leerden we heel wat bij over Google Classroom. Via onze schoolaccount hebben we een digitale klas gemaakt. Zowel op de Chromebooks in de klas als thuis kunnen we op die manier toetsen en huiswerk maken op een nieuwe manier.

Na wat zoeken en proberen is het gelukt om iedereen in de digitale klas te krijgen. Deze week maakten de kinderen taken spelling en een luisterdictee met Franse getallen via Google Forms. Ook in het 6de leerjaar zullen we heel vaak op die manier aan de slag gaan. Op de startpagina van Classroom deel ik interessante links om bijvoorbeeld de leerstof over Belgische provincies, Europa en de continenten te oefenen. De kinderen kunnen ook vragen stellen en hun resultaten bekijken in hun Classroom. Het is fijn dat niet alleen de kinderen, maar zeker ook de ouders enthousiast zijn over onze digitale klas.

Kortom, we zijn supergoed op weg om ook digitaal te leren!