Na onze tocht met de Milieuboot is het tijd voor wat geschiedenis in de lessen WO.

We keerden helemaal terug naar het allereerste begin… de Big Bang. De kinderen leerden hoe kwallen en pantoffeldiertjes evolueerden tot vissen, vissen tot amfibieën, amfibieën tot reptielen enzovoort. We kwamen te weten hoe de meeste dinosaurussen uitstierven.  En hoe ging dat… van aap naar mens? Nu kan iedereen er alles over vertellen.

De onderzoekers van L5 gebruikten daarna hun Chromebook en enkele informatieve boeken om te ontdekken hoe het leven van de eerste mensen er toen uitzag. Hoe woonden ze? Hoe waren ze gekleed? Wat deden ze de hele dag? Welke nieuwigheden vonden ze uit? Waarom was vuur zo belangrijk? Wat aten ze? Hoe zit dat met die hunebedden en rotstekeningen? Hoe waren de taken verdeeld? Welke dieren kenden ze?

Eigenlijk waren die prehistorische mensen best slimmerds! Toch is het leven nu heel wat praktischer en gemakkelijker. Wij kunnen gewoon naar de winkel… of stuur jij elke dag jouw ouders op jacht?