Blog Image

Vijfde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Toets toets toets

Uncategorized Posted on 20 juni 2024 18:43

Deze week stond volop in het teken van de zomertoetsen. Spelling, wiskunde, taal, WO en Frans. Het was wel wat spannend toen iedereen om de beurt bij juf een spreektoets Frans moest afleggen… Maar het ging best goed! Ook de dialogen die de kinderen zelf gemaakt hadden en waarbij ze aan elkaar de weg moesten vragen en uitleggen, waren goed gebracht. In WO werkten we het laatste thema af over het bestuur in BelgiĆ« en de verkiezingen. Volgende week zal er helemaal anders uitzien! Met onze uitstap naar Lago op maandag en Boekentoe op dinsdag kunnen de kinderen zich sportief uitleven en samen genieten van de laatste schoolweek.



Schoolfeest en toetsen

Uncategorized Posted on 13 juni 2024 18:20

Vorige week zaterdag gaf iedereen het beste van zichzelf op ons schoolfeest. Onze cowboys van L5 en L6 dansten vol enthousiasme samen op het podium. De blije gezichten vertelden dat iedereen er enorm van genoten heeft. Maar als we dan even op de kalender kijken, zien we dat deze week het moment aangebroken was om aan onze eindtoetsen te beginnen. Deze en volgende week wordt er nog een laatste grote inspanning gevraagd aan de kinderen om te tonen wat ze dit schooljaar allemaal geleerd hebben. Deze week stond al getallenkennis, hoofdrekenen, WO en werkwoordspelling op de planning. Volgende week werken we alles af: wiskunde, taal, spelling en Frans. Op tijd in ons bed, zodat iedereen goed wakker is om de toetsen tot een goed einde te brengen. In de lessen WO hebben we ons deze week verder verdiept in de kinderrechten, de verkiezingen en het bestuur van ons land. We speelden een echt parlement na waarin nieuwe wetten voorgesteld en gestemd worden.