Blog Image

Vijfde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Herfst

Uncategorized Posted on 18 oktober 2024 06:34

Vorige week trokken we naar de bibliotheek. De gretige lezers van L5 kozen verschillende boeken om in de klas in weg te dromen. Vrijdag gingen we aan het werk met houtskool. Door de focus op licht, donker en schaduwen werden heel mooie kunstwerken gemaakt rond het thema herfst en halloween. Deze week startten we met nieuwe leerstof wiskunde. We ontdekten grote getallen tot 100 000, oefenden op het inzicht in deze getallen en cijferden ermee. In het nieuwe WO-thema ‘Spaar je rijk’ gaan we op zoek in de wereld van geld: hoe betaalde men doorheen de geschiedenis, de Europese Unie en de Eurozone, veiligheidskenmerken van geld… We namen ook de tijd om munten en biljetten uit verre landen en uit de tijd voor de euro van dichtbij te bekijken.



Ezelskermis

Uncategorized Posted on 9 oktober 2024 15:46

Deze week werkten we de herhaling van wiskunde af met toetsen kommagetallen en breuken. We zijn stilaan klaar om de nieuwe leerstof te ontdekken. Daar kijkt iedereen naar uit. In de Franse les speuren we rond op Planète Famille. We leren vertellen wie allemaal tot onze familie behoort. Ook de dagen van de week werden al enthousiast ingeoefend in de klas. We leren de lidwoorden en het meervoud en blijven volhouden om een goede uitspraak te oefenen. Deze week staat ook de toets over de Grieken en Romeinen gepland. We studeerden samen in de klas met de studiewijzer. Volgende week verkennen we de wereld van het geld… Naar goeie gewoonte brachten we vrijdag een bezoekje aan de kermis, waar de hele klas zich amuseerde in het Fun House.



Griekse maskers en tempels

Uncategorized Posted on 3 oktober 2024 17:04

Vorige week gingen we ook in de les Beeld verder op het thema van de oude Grieken en Romeinen. De kinderen van het 6de leerden het 5de hoe ze met Oost-Indische inkt en een pen kunnen tekenen. Wat is het verschil met potloodtekenen? Hoe kan je verschillende effecten verkrijgen? Als thema kozen we Griekse maskers en tempels. Bij het werken met inkt is het belangrijk dat je kalm en beheerst werkt, het werd dan ook een gezellige, rustige namiddag. Als afsluiter bespraken de kinderen elkaars werk. Maandag werkten we ook de stopmotion-opdracht af. Ook hier vertelden de kinderen over hun werkwijze en samenwerking en bekeken we de verschillende filmpjes. Deze week staat er geen beeldles gepland op vrijdag, want we gaan natuurlijk naar de kermis!